Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ruben Hoeke Band

vr 30 september, 2016 @ 10:00 pm - 11:55 pm

€ 8

Banner Ruben Hoeke 30-09-2016Vrijdag 30 september treedt de Ruben Hoeke Band op in Jazzpodium DJS. Op dat moment is het vierde album van de band, Sonic Revolver, net een week verschenen. Vanaf het podium gaat een grote mix van soul, vette rock, pop, zompige boogie en stampende rhythm & blues de zaal in rollen.

Ruben Hoeke begint op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. De droomwens om ooit het Nederlands voetbalelftal te versterken vervliegt als hij toevallig geconfronteerd wordt met de Guns N’ Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Betoverd door de melodie van het intro, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar.

Tegenwoordig kun je hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao.

Geïnspireerd door de lp’s ‘Cricklewood Green’ van Ten Years After en ‘A Hard Road’ van John Mayall richt hij in 1992 ‘Blues on the Road’ op die, met een gemiddelde leeftijd van veertien jaar, Nederlands jongste bluesband zijn. Eind 1994 stapt Ruben over naar de band van rock & roll pianist Henk Pepping en vindt hij in Pilgrims-zanger Reniet Vrieze een vroege leermeester op het gebied van popmuziek. De jonge gitarist weet dan al heel zeker dat het podium zijn thuis is.

 

 

Gegevens

Datum:
vr 30 september, 2016
Tijd:
10:00 pm - 11:55 pm
Kosten:
€ 8
Evenement Categorie:

Locatie

Jazzpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Zuid Holland Netherlands
+ Google Maps
Website:
www.jazzpodiumdjs.nl

Organisator

Blues
Website:
www.muziekpodiumdjs.nl